Adaptare vs Reforma


Cu ceva ani in urma Emil Constantinescu incepea prima reforma serioasa a sistemului romanesc, puternic ancorat in coruptia de mare tonaj. La finalul primului mandat s-a declarat infrant de sistem, de informatii sau sistemul corupt.. asta inca nu se stie. Cert este ca a ales sa nu mai candideze pentru al doilea mandat.

L-a urmat un Iliescu mai occidental ca niciodata. Un reformist socialist, clatit in doua ape si pus sa se usuce la licuriciul cu accent american.

Iliescu ne-a invatat cum se face adevarata reforma. A vandut mai mult decat se asteptau si cumparatorii sa obtina. Pe vremea lui, unu Nastase isi imbogatea consilierii, el alegandu-se doar cu niste tablouri ieftine si cateva oua.. pe numarate.

Saracul si cinstitul nea Ion prin 2004 si-a terminat mandatul. De bucurie l-a ajutat pe prietenul lui, nea Traian, sa-l scoata pe Nastase din cuibarul cu oua de aur.

Astfel poporul,portocaliu de atunci, s-a bucurat atat de mult incat i s-a aplecat. Azi dupa cativa ani in care am imbatranit cu totii de atat asteptat ca Basescu sa-si dea demisia asa cum a promis, ne vedem pusi in situatia de a relua privatizarile aducatoare de noroc si bucurie.

Ungureanu, specialist in geologie, ne asigura ca o sa traim iar bine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s