Cum vânează Adrian Năstase creiere pentru viitorul Guvern PSD


Năstase nu vrea să fie nici preşedinte, nici premier, ci doar să facă headhunting pentru PSD

Adrian Năstase nu este interesat nici de Preşedinţie, nici de funcţia de premier, iar la şefia PSD sau a grupului de deputaţi nu se gândeşte. Preşedintele CN al PSD şi-a motivat dezinteresul faţă de toate aceste funcţii arătând că se ocupă de lucruri importante din actuala poziţie, cum ar fi scrierea programului de guvernare sau strângerea de oameni care să poată intra în echipa de guvernare a PSD.

„Avem o problemă în PSD. Stăteam foarte bine, mulţi dintre oameni s-au retras, unii nu mai sunt interesaţi. Nu are (PSD) o problemă de cadre, are o problemă de selecţie, eu încerc acum să fac un headhunting. (…) Avem nevoie de macroeconomişti, de exemplu”, a explicat liderul PSD, la un post de televiziune.

Năstase a subliniat că nu are de gând să candideze la Cotroceni, fiind de părere că „este nevoie de o generaţie mai tânără”. Nici postul deţinut în prezent de Emil Boc nu-i trezeşte vreo dorinţă: „Nici aici nu cred că ar fi nevoie neapărat ca eu să vin ca prim-ministru. Eu mi-aş face datoria de antrenor. Şi asta şi fac în acest moment: încerc să-i ajut pe colegii mei, încerc să creez o echipă care să preia guvernarea”, a spus Năstase, întrebat dacă ar vrea să mai fie premier.

De locul lui Hrebenciuc, la şefia grupului deputaţilor PSD, nu este tentat, iar în ceea ce priveşte conducerea partidului, Năstase a declarat: „Am încredere în Victor Ponta şi în echipa pe care el o poate construi”.
Cum controlează Băsescu oamenii din partide

„Traian Băsescu are acces la foarte multe informaţii, în mod firesc. În plus, îi place să aibă acces la aceste informaţii şi bănuiesc că îi place să citească dimineaţa tot felul de informaţii. Şi cred că după-amiaza sau seara încearcă să le folosească. Şi atunci, folosind aceste informaţii, poate să determine o anumită conduită în interiorul unora dintre partide la anumiţi oameni. N-aş numi asta şantaj; aş numi utilizarea inteligentă a informaţiilor”, a declarat Adrian Năstase, încercând să explice cum are preşedintele Băsescu în fiecare partid oameni pe care îi controlează.

Liderul PSD a menţionat că „nu este vorba de oameni ai lui, oameni care să îi fie apropiaţi sau care să gândească ca el în ceea ce priveşte viitorul României” şi că au existat şi în partidul său suspiciuni privind existenţa unor asemenea persoane, însă lucrurile s-au clarificat.

PSD nu vrea o alianţă „de conjunctură” cu PNL

PSD-ul nu-şi doreşte cu PNL o alianţă „de conjunctură”, o formulă de luptă anti-Băsescu, ci o guvernare de stânga, a declarat liderul PSD luni, precizând că formaţiunea sa vrea să evite formule de guvernare „de coabitare” şi că deocamdată nu se pune problema unui Cabinet comun.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s