Raport MI5: China reprezintă cea mai mare ameninţare de spionaj


Serviciul de securitate britanic MI5 acuză China că instalează microfoane, sparge locuinţele oamenilor de afaceri britanici şi creează adevărate capcane sentimentale pentru a-i şantaja cu scopul de a obţine secrete comerciale importante.

Un document MI5 arată că ofiţeri sub acoperire chinezi au abordat de asemenea afacerişti britanici la târgurile şi expoziţiile cu oferte de „cadouri” şi „ospitalitate de lux”.

Cadourile- camere şi stickuri de memorie- conţineau un virus troian ce ofere chinezilor controlul asupra computerelor utilizatorilor.

MI5 susţine că guvernul chinez „reprezintă una din cele mai importante ameninţări de spionaj din Marea Britanie” deoarece foloseşte aceste metode, ca şi hacking electronic.

Raportul secret pe 14 pagini al agenţiei londoneze descrie cum a atacat China companii din apărare, energie, comunicaţii şi producţie într-o campanie de hacking, informează Antena3.

Se mai arată că statul comunist a mers mai departe şi a atacat reţelele şi conturile de email ale companiilor de PR şi a firmelor de avocatură.

Raportul subliniază că orice companie ce deţine informaţii ce ar putea fi în folosul chinezilor este în pericol.

Practicile sexuale s-au extins de acum în domeniul comercial, şi nu numai în cel diplomatic.Agenţii chinezi încearcă să cultive „relaţii pe termen lung” cu angajaţi ai companiilor britanice importante.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s