Casa Albă: Dosarul teroristului de Crăciun „îi va şoca” pe americani


Casa Albă i-a avertizat pe americani să se pregătească pentru un „anumit şoc „, joi, când va publica primele probe despre eşecurile serviciilor de informaţii expuse de atacul de Crăciun asupra unui avion de linie american.

Noile detalii despre atentatul eşuat cu bombă vor veni după anunţul că teroristul s-a întâlnit cu un cleric musulman radical pe care Washington îl acuză de instigare la terorism.

Preşedintele american Barack Obama, care s-a plâns de un dezastru al serviciilor de informaţii, va face unele declaraţii, iar consilierul său pe securitate James Jones a pregătit opinia publică avertizând americanii să se pregătească pentru un şoc când vor citi despre eşecurile operaţiunilor de informaţii menite a-i proteja.

Obama „este pe drept şi corect alarmat că aceste lucruri erau disponibili, bucăţi de informaţii erau disponibile, comportamente erau disponibile, şi nu s-a acţionat,” arăta Jones .

Făcând referire şi la atacul de la baza militară Fort Hood, Texas, din noiembrie, în care un psihiatru militar musulman a ucis 13 persoane, oficialul declara informaţiile au fost deja ratate de două ori.

Liderul american a ordonat deja o modificare a măsurilor de securitate, urmare a ultimelor evenimente.

În cadrul unei declaraţii de presă, joi seară, Obama a subliniat că SUA nu a reuşit să „coreleze şi înţeleagă” informaţia pe care o avea despre atacul cu bombă de Crăciun asupra avionului.

El a amintit că a cerut o reactualizare imediată a listei cu suspecţii de terorism. De asemenea, sublinia că nu a fost greşeala unui singur individ, ci un „eşec sistemic” al tuturor agenţiilor, mai ales că guvernul SUA avea informaţie relevantă „împrăştiată în sistem” că teroristul pregăteşte un atac.

Lideul american a declarat că în cele din urmă era responsabilitatea sa să păzească America şi a anunţat schimbări profunde în securitatea SUA.

sursa: www.antena3.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s