Emil Boc anunta: Bacalaureatul va suferi trei modificari


Premierul Emil Boc a anuntat astazi ca a luat decizia de a simplifica examenul de bacalaureat si ca acesta va cuprinde trei probe, anunta Realitatea TV.

Examenul va avea trei probe scrise obligatorii: limba şi literatura română, o probă scrisă la alegere între matematică şi istorie şi o probă opţională, conformă profilului urmat, la alegere între fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, filozofie, logică, economie şi sociologie.

//

„Am decis ca celelalte competenţe pe care le solicităm să fie desfăşurate pe parcursul clasei a XII-a”, a adaugat premierul.

„Pe parcursul clasei a XII-a, elevii vor avea de obţinut trei certificate de competenţă: unul în limba română, unul într-o limbă străină şi un altul în abilităţi de folosire a calculatorului. Certificatele sunt obligatoriu de obţinut pentru a putea ajunge la proba scrisă. Calificativul primit îi va servi elevului la angajare, cu privire la exemplificarea abilităţilor pe care trebuie să le aibă elevul la absolvire”, declara Emil Boc.

Elevii vor primi calificative de la slab la foarte bine in avaluarea acestor competente.

Nota finală de bacalaureat va fi media aritmetică a celor trei, respectiv patru, probe scrise, pentru cei care au dat examen scris şi în limba maternă.

Practic, probele orale de la bacalaureatul de până acum au fost înlocuite cu evaluările din timpul anului şcolar şi, în plus, a fost eliminată ultima probă de bacalaureat, cea la discipline din altă arie curriculară decât cea absolvită, unde mai mult de jumătate dintre candidaţi alegeau proba la educaţie fizică.

Deci, in anul scolar 2009-2010 elevii vor da bacul intr-o forma diferita decat cea din anul scolar trecut.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s